Tips bij het inmeten van een Deurluifel:

HANShekwerk

Voor het inmeten van een Deurluifel zijn een paar duidelijke regels. Ik zal ze uitleggen aan de hand van voorbeelden. Lees ook de "Leveringsvoorwaarden"

We meten alle maten in Millimeters (mm) 1 cm = 10mm

10 cm = 100mm

1 meter = 1000mm

1. Als u een Deurluifel inmeet, meet dan altijd op de hoogte waar de luifel komt te hangen, ook als u hiervoor eerst een trapje op moet halen. Dit voorkomt dat u iets over het hoofd ziet. bv. een regenpijp.

2. Controleer goed of de gevel, waar de Luifel komt te hangen, vlak is. Een uitstekende steen kan vervelende gevolgen hebben.

3. Komt een Deurluifel hoger dan 100mm boven de bovenkant van de deur, of bij een extra hoge deur, overweeg dan een grotere uitval. bv 700 of 800mm.

4. Blijf voor het boren altijd 100mm uit de hoek van het muurwerk. Door de houtfret vast te draaien in de plug, breng je spanning in de stenen. Boor je te dicht bij de hoek, dan kan de steen uitbreken door die spanning of het boren zelf.

5. Het ziet er gewoon ook mooier uit als de luiel ruim om de deur heen hangt.

6. Wilt u de luifel op het deurkozijn monteren, geef dit dan door bij de bestelling.

7. Bij Deurluifels breder dan 2000mm, krijgt u altijd een gedeelde glasplaat. Luifels breder dan 2400mm, worden uit 2 delen gemaakt. U ziet een voorbeeld daarvan bij de "Specials" Dit kan alleen als boven de luifel ruimte is waarop een middensteun geplaatst kan worden.

Hieronder enkele veel voorkomende gevel situaties:

Vlakke gevel van metselwerk: Heeft u een vlakke gevel en wilt u de luifel op de muur plaatsen, meet dan de muuropening van de deur. De Deurluifel maat is dan de muuropening + 100 + 100mm (zie tekening) Dit is de meest voorkomende situatie.

Op het kozijn: Wilt u de Deurluifel op het deurkozijn plaatsen, meet dan de muuropening en trek daar 20mm van af. Dit is de speling. Geef duidelijk aan dat de Luifel op het kozijn geplaatst wordt. Geef dan ook de breedte van het kozijn door. U krijgt speciale houtschroeven voor de bevestiging.

Op een houten gevel: Meet net als bij de stenen gevel. Geef duidelijk door dat de Deurluifel op hout geplaatst wordt. U krijgt dan speciale schroeven voor bevestiging van de luifel.

Speciale situaties:
Hieronder volgen speciale situaties waarbij u altijd in overleg moet gaan met HANShekwerk.
  • Bij plaatsing vlak onder een goot.
  • Als het plaatsen van een luifel alleen kan op de muur links en rechts naast de deur. Bijvoorbeeld als het kozijn boven de deur doorloopt.
  • Bij een ongelijke gevel.
  • Als u niet zo zeker bent van uw eigen keus.
  • Als u advies wilt hebben.
Waarom een deurluifel: Een Deurluifel is een sieraad aan uw woning. Besteed daarom voldoende tijd en aandacht aan het inmeten van de Luifel. Twijfelt u, vraag dan altijd advies aan HANShekwerk !!

Succes met inmeten,

Teken mij gastenboek

Deurluifel Test !Deurluifels zijn er ook in ronde uitvoering

Leveringsvoorwaarden

Tips bij het inmeten

Veel gestelde vragen

Contact

Privacy Polis

Link Partners


Copyright deDeurluifel.nl | Created By Casper